18 Mart 2013 Pazartesi

Mide Bulantısı

Fizkolojik bir olay olan mide bulantısı, çoğu kişinin sık sık yaşadığı bir bulantı çeşididir. Mide bulantısı, beraberinde kusmayı da getirir. Genellikle sonrasında kusma yaşanır ancak bazen mide bulantısı oluşur ve geçer. Mide bulantısı, midede bulunan kasların gerilmesi ve beraberinde midede bulunan herşeyin dışarı atılması olayıdır. Aynı zamanda kişiyi kusmaya zorlar. Daha önceden kusan bir insanda da mide bulantısı görülebilmektedir.

Kişinin midesinin bulanması ortalıkta herhangi bir hastalık olduğu göstermez. Çocuklarda menenjit, yüksek ateş ve baş ağrısı, mide bulantısını ve beraberinde kusmayı meydana getirir. Bazı durumlarda ishal gibi durumlar bile mide bulantısını tetikler. Mide bulantısının devamında kusma da görülüyorsa, bu durumu enfeksiyon hastalığı olarakta isimlendirebiliriz. Mide bulantısının oluşması için illa ki ortalıkta hastalık olması gerekmez. Günlük yaşantımızda araba gibi ulaşım araçlarında da mide bulantısı yaşanabilir. Mutsuzluk, stres gibi olaylar da mide bulantısı yaratabilir. İlaç kullanımında düzensizlik, ağrı kesici ilaçlar, şeker ilaçları gibi ilaç çeşitleri de midede bulantı oluşturur.

Mide bulantısının sıkça yaşandığı durumlarda, doktor ziyareti gereklidir.

1 yorum:

  1. merhaba bu hapı almak istiyorum ama biraz kokrluarım var yaşım 49 ve 145 kiloyum bu hapı aldığımda 3 ay kullandığım zaman sonra bırakınca yeniden eski kilolarıma df6nermiyim cevabınız ie7in şimdiden teşekkfcr ederim

    YanıtlaSil