20 Temmuz 2013 Cumartesi

Oruç Tutarken Dikkat Edilecek Bazı Noktalar

Ramazan ayı, mübarek ay olarak kabul edildiğinden dolayı oruç tutulur ve ibadet edilir. Bir yandan oruç tutarken, bir yandan da sağlığınıza dikkat etmeniz, sizin yararınıza olacaktır. Herşeyde olduğu gibi oruç tutarken de dikkat edilecek bir takım noktalar vardır.

Bunları sıralamak gerekirse;

- Sahurda veya İftarda birden bire kendinizi yemek yemeğe vermeyin. Yemekleri yavaş yavaş tüketin. Hızlı besin yemek, sağlık açısından tehlikeli bir durumdur.

- Oruç tutan birey, (eğer tansiyon veya kalp hastasıysa) iftarda veya sahurda kızartma, hamurlu ve bol tuzlu yiyeceklerden sağlık açısından uzak durmalıdır.

- Sahurlarda ve iftarlarda baharatlı ve kızartılmış yemeklerden (kalp veya tansiyon hastası olmasanız bile) kesinlikle uzak durmalısınız.

- Sahurlarda ve iftarlarda kola, fanta, gazoz veya soda gibi asitli içeceklerden olabildiğinizce uzak durun.

- Ramazan aylarında sahura kadar ayakta kalmayın. Akşam uyurken çalar saat v.s. kurarak sahurda kalkın. Böylelikle bir sonraki güne daha dinç girebilirsiniz. Sahura kalktıktan sonra besin onlinesitem.com ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Bu maddelere harfi harfine dikkat ediyorsanız, sağlıklı bir ramazan ayı sizleri bekliyor demektir.

19 Temmuz 2013 Cuma

Diş Çürümesi ve Nedenleri Hakkında Bilgiler

saglikli-dis

Diş sağlığına önem vermeyen bireylerin dişlerinde ilerleyen zamanlarda diş plağı oluşmaya başlar. Diş plağını özetlemek gerekirse; diş plağı, yenilen gıdalardan kalan atıkların, mukus salgısının ve yüzlerce bakterinin oluşmasıyla beraber ortaya çıkan bir çeşit kir birikintisidir.

Hijyeni tam olarak sağlanmayan ve şeker oranı yüksek olan besinler, ağızda aside dönüşür. Bu durum diş sağlığını büyük ölçüde etkiler. Diş etrafında biriken yiyecek kalıntıları çürük dişleri meydana getirir.

Dişlerinizi, ceviz ve fındık gibi sert cisimleri kırmak için kullanmayın. Bu durum dişlerde çatlakları ve çene kemiğinde zarar oluşturur. Sıcaklığı ve soğukluğu yüksek olan besinlerin tüketilmesi de diş çatlaklarının oluşumunu sağlar.

Çikolata, lokum, baklava ve reçel gibi şeker oranı yüksek gıdalar da dişlerde birikir ve çürüğü beraberinde oluşturur. Ağız içinin iyice yıkanması, bu durumu önleyen en iyi çözümlerden bir tanesidir. Dişte kalan besin artıklarını parçalayan bakteriler onlinesitem.com , bu artıkları asit haline getirir. Kola ve benzeri asitli meşrubatların içerisinde bulunan asitler, dişteki asitlere ulaşır ve asidin bulunduğu dişleri oyarak dişin içine hücum ederler. İlerleyen zamanlarda eğer dişe hala gerekli hijyen gösterilmezse, dişin çürüşümü hızlanır ve bu durum dişin kök bölgesine kadar devam eder.

Kırışıklık Azaltan Yiyecekler ve Önlemler

Kanımızdaki şeker oranı arttıkça, yaşlanma da buna bağlı olarak artıyor. Beyaz un, şeker, patates gibi karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler yaşlanma hızını arttırıyor. Fakat özellikle A, C ve E vitaminleri ve folik asit içeren, yağ ve tuz bakımından dengeli bir beslenmenin yaşlanma hızını geriye aldığı bilinir.

Şeker ve şekere dönüşümü olan bazı yiyecekler cilt yaşlanmasına neden olan en büyük düşmanlar diye adlandırılır. Kanımızdaki şeker oranı arttıkça, yaşlanma hızımız da buna bağlı olarak artar. Yapılmış bazı araştırmalara göre, onlinesitem.com diyabet rahatsızlığı bulunan kişiler, kan şekeri normal düzeyde olan kişilere göre daha çabuk yaşlanmaktadırlar.

Peki cildimizi gençleştirecek ve yaşlanma hızını yavaşlatacak besinler nelerdir ?
■Yüksek kalitede protein barındıran tavuk, hindi ve balık.
■Özellikle doymuş yağlar tüketilmemeli, doymamış yağlar tüketilmelidir ( kanola, zeytinyağı, mısırözü, soya)
■Sofra şekeri, bal, pekmez, çikolata, mısır, makarna, pilav ve ekmek gibi besinlerden uzak durulmalı, bunlar yerine kan şekerimizi hızlı bir şekilde yükseltmeyen insülini daha az uyaran kompleks karbonhidratlar tüketilmelidir.
■Turuncu ve yeşil renkli sebzeler vücudumuzun A vitamini seviyesini arttırmaktadır, bu sayede cilt hücreleri güçlenir ve daha canlı ve parlak bir cilde kavuşuruz.
■Beyaz etli balık, somon, tavuk, hindi, ıspanak, kuşkonmaz, lahana, sarımsak, kabuklu deniz ürünleri, rezene, bütün baklagiller, esmer buğday, arpa, yumurta, zeytinyağı, az yağlı süt, fındık, ceviz, fıstık, kiraz, kavun, vişne, armut, şeftali, erik, greyfurt, avokado, portakal gibi besinler kırışıklıkların önüne geçen besinler olarak belirtilmektedir.
■Her gün 8-12 bardak su tüketilmelidir. Bu sayede besinleri hücrelere taşıma ve atıkların da hücrelerden dışarı taşıma sağlanır.
■Yer alması ve Soya fasulyesi cilde parlaklık verir ve cildin gerginliğini sağlar.
■Yeşil çal tüketimi serbest radikallere karşı hücre koruyucu maddeler içerir.Günde 7-8 saat arası uyumak, sigara ve alkolden uzak durmak yine cilt için yararlıdır.

2013-2014 Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'ndaki rakibi Salzburg (Avusturya) oldu.


CAS'ın Fenerbahçe'ye verilen men cezasını durdurmasıyla birlikte Fenerbahçe kura çekimine katılabilecek.
Bugün (19 Temmuz 2013) çekilecek olan Şampiyonlar ligi 3. eleme turu kurasında Fenerbahçenin muhtemel rakipleri aşağıdaki takımlar oldu.Fenerbahçe bu turda kuraya seri başı olarak katılacak.

Fenerbahçe
'nin muhtemel rakipleri, PAOK (Yunanistan), Salzburg (Avusturya), FC Nordsjælland (Danimarka), Grasshoppers (İsviçre), Zulte (Belçika) oldu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda ilk maçını 30-31 Temmuz, rövanşını ise 6-7 Ağustos'ta oynanacak.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Kapatılan Facebook Hesabı Tekrar Açmak

facebook-account-disabled

Facebook Türkiye Kullanıcılarından Her Gün Yüzlerce E-posta Almaktayız Bu E-Postalarda Belirtilen Başlıca Sorular Arasında İse Facebook Hesabım silinmiş bir yol gösterin? Aşagıdaki Belirttigimiz Maddeleri Dikkatlice Okuyun Çünkü Facebook Hesabınızın Silinme Sebeblerini Görebilirsiniz.

1. Gerçek Isminizi Kullanmıyorsanız
Facebook’a üye olurken Rumuz, Nickname ve gerçek isminiz dışında birisim kullanmayın. Yaptığınız takdirde hesabınızın kapanmış olacağını göreceksiniz.


2. Çok Fazla Gruba Üyeyseniz
Gruplar için Ust Limit bir kullanıcı için 200 gruptur. 200’den fazla gruba üye olursanız, Bu da hesabınızın kapanma nedeni olacaktır.

3. Bir Gruba yada Duvar’a “Wall” çok fazla mesaj yazdınız

4. Çok fazla Gruba yada çok fazla kişinin Duvar’ına “Wall” mesaj yazdınız.

5. Çok fazla insanla arkadaş oldunuz.
Fakat şu anda 5000 üyeye kadar izin var. Tabi sınırı zorlamayın.

6. Okul yada Organizasyonda üye olduğunuz şüpheli.
Burada anlatmak istenen mesela Bilkent’te mezun değilsiniz, ama Bilkent’te okudum diyorsanız. Hesabınızı silenebilir.

7. Çok fazla insanı Dürtüyorsunuz “Poke Yapmak”
Çok fazla kişiye Poke yaparsanız, hesabınız Kapanabilir. Bir Çok kişi de bu yüzden atıyor. Bunun için gerçekten sevdiğiniz insanları dürtün.

8. Facebook’a yaptığınız Programcık’ın “App” reklamlarını Duvar’lara “Wall” yazmak Spam ve Kendi reklamını yapmak arasında çok ince bir çizgi var. Duvar’lara kendi yaptığınız Programcığın reklamını yazarsanız, Facebook bunu SPAM olarak nitelendiriyor ve hesabınızı kapatıyor.

9. Mesajlarınızda aynı yazıyı yazmak.
Bazıları aynı Hoş geldin mesajını birden çok kişiye gönderiyorlar. Facebook kopyala yapıştır olayını engellemek için böyle bir yol buldu. Yani kopyala yapıştır yaparak attığınız mesajlar yüzünden hesabınız kapanabilir.

10. Bir inek, Köpek veya benzer birşey için üyelik.
Hayvanları facebook’a kayıt ettiremiyoruz. Facebook üyeliği olması için Insan olması gerekiyor.

11. 18 yaşından ufaksınız.
Eğer 18 yaşından ufaksanız aslında daha ilk başta üye olamıyorsunuz amabir yolunu bulup yılınızı yükseltip üye olduğunuzu varsaysak, Facebooksizin 18 yaşından küçük olduğunuzu anladığı takdirde sizin üyeliğinizi siliyor.

12. Saldırgan tavırda Profil içeriğiniz var, saldırganca mesajlar yazıyorsunuz.
Eğer birisi sizi “Report” etmişse bu tip mesajları ona attığınız yüzünden üyeliğiniz silinebiliyor. Tehdit içeren mesajlar atarsanız sonuç olarak yine hesabınız kapanıyor.

13. Facebooktan bilgi çalmak.
Bu olaya sıfır Toleransları var. Facebook’tan bir script yada benzeri birşeyle bilgi çalmaya kalktığınızda doğrudan hesabınız siliniyor. Bu şekilde bir saldırıda IP’nizden sizi bile bulmaya çalışabiliyor Facebook. Böyle bir şey deneyip kendinizi zor bir duruma sokmayın.

Hesabınız kapandığı takdirde aşağıdaki mail adreslerinden birine Facebook’a üye olduğunuz mail adresinden bir Mail atmanız gerekir;

disabled@facebook.com
appeals@facebook.com
info@facebook.com

Bu adreslerden birine mail attığınızda en geç 1-2 gün içinde size cevap veriyorlar ama bazen bu süre uzuyor. %50 İhtimalle Yorulmadan, usanmadan, özür dileyen mail ler atarsanız Hesabınızı geri alabilirsiniz ;

Örnek Olarak Gönderebilirsiniz.

Dear Sir / Madam,
I wasnt login the Facebook. These pages always gave that message ( Your account has been disabled by an administrator. If you have any questions or concerns, you can visit our FAQ page here) Please help me.
What can I do about that? Why did you cancel or disable my account?
Please open my account. If I did a wrong thing, I apologize you. I m waiting your suggests and soonest reply
Best regards

Türkçesi:
Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
Facebook’a Giriş yapamadım. Site devamlı şu mesajı verdi ( Your account has been disabled by an administrator. If you have any questions or concerns, you can visit our FAQ page here) Lutfen yardım edin.
Bunun hakkında Ne yapabilirim? Neden hesabımı kapadınız?
Lütfen hesabımı açın. Eğer yanlış birşey yapmışsam, Özür dilerim. Öneri ve cevabınızı bekliyorum
Saygılarımla..

Eğer yukarıdaki mesajdan sonra size bir mail gelirse o maile karşılık 2. Gelen E-mail’e karşilik İse bu Mail’i aticaksiniz ;

hi admin..you are right..i hadn’t known the some rules so that im a new member.i have just joined to imaginary-world of internet,So i hadnt known the somethings.i apologize with you and i am sorry.Can you open my account for once?i will be grateful,i dont make a mistake again.Thank you!!!

Flypgs Pegasus şubeleri, bilet satış işlemleri ve iletişim bilgileri

Flypgs Pegasus şubeleri bilet satış iletişim bilgileri

pegasus

Pegasus İletişim Bilgileri


Adres : Basın Ekspres Yolu No:2 Halkalı İstanbul (Avrupa)
Telefon : (0212) 697 77 77
Web : www.flypgs.com



Pegasus Şubeleri İletişim Bilgileri

Adana (Seyhan) 0322 3528346
Ankara (Gaziosmanpaşa) 0312 4460639
Antalya (Alanya) 0242 5117722
İstanbul (Anadolu) (Kozyatağı) 0216 3697651
İstanbul (Avrupa) (4.Levent) 0212 2413323
İstanbul (Avrupa) (Bağcılar) 0212 6596106
İstanbul (Avrupa) (Bayrampaşa) 0212 6127220
İstanbul (Avrupa) (Maltepe) 0212 4417245
İzmir (Karataş) 0232 4252565

Sahibini uzun süredir görmeyen köpeğin sevgisi izle

Uzun süredir sahibini görmeyen köpek sahibini görünce delirmiş gibi saldırıyor. Artık sahibini ne kadar özlediyse delirmişcesine sevgi gösteriyor.

Sahibinin Mezarının Başında Ağlayan Köpek izle

Videoyu izlerken gözlerime inanamadım resmen. Köpek bildiğiniz ağlıyorsahibinin mezarı başında.

Ölen arkadaşının arkasından ağlayan köpek video izle

Köpeklere oldum olası hayranımdır, çok sadık hayvanlardır. Videomuzda da göreceğiniz üzere ölen arkadaşının başından biran olsun ayrılmayan köpek zaman zaman ağlıyor.

2 Güzel kıza korkunç şaka izle

Taksiye binen iki genç kızımız taksicinin acımasız şakasına maruz kalıyor, öyle ki kızların aklı çıkıyor resmen korkudan. Korku dozu bir hayli yüksek olan şakamızda taksici gayet başarılı bir performans sergiliyor. Şakazede kızlara gelince hallerindende anlaşılacağı üzeri bir hayli korkuyorlar

En Acımasız Uyandırma Şakaları Mix 2013 izle

Bu insanlar bir garip, akıllarına neler neler geliyor. Tahmin edeceğiniz üzere uykulu insanlar çok asabi olurlar ve birde bunun üstüne bu şekilde uyandırılırlarsa gerisini siz düşünün. Çok ilginç olmakla birlikte bir okadar acımasız uyandırma şakalarını sizler için derledik. İzlerken çok keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

2013 Yılının En Komik Sakarlıkları ve Kazaları izle

2013 yılının en komik sakarlıkları ve kazalarını bir araya topladık, toplam 9 dakikaya yakın bir süre videomuzu izleyim keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.


Acımasız fotoğraf kabini şakası video izle

Açıkçası çok ağır bir şaka yapmış adamlar, şakazedelerin akılları gitti resmen. Özellikle son şaka yapılan adam resmen devre dışı kaldı


17 Temmuz 2013 Çarşamba

Binnur Uzuner Resimleri Galerisi

Binnur Uzuner Resimleri Galerisi


[gallery columns="1" link="file" ids="56,57,58,59,60"]

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 Sezonu Fikstürü Belli oldu

süper lig

Lig 28-29-30 Ocak'ta ilk yarı sona erecek. İkinci yarı 24-25-26- 27 Şubat'ta başlıyor, 17-18-19 mayıs ligin son haftası..

İşte derbi haftaları:

5. hafta: Beşiktaş - Galatasaray

7. hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor

11. hafta: Fenerbahçe - Galatasaray

13. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

16. hafta: Galatasaray - Trabzonspor


İşte Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu ilk hafta maçları:

Torku Konyaspor - Fenerbahçe
KDÇ Karabükspor - Kasımpaşa
Akhisar Bld. - SB Elazığspor
Kayserispor - Sivasspor
Ç.Rizespor - Gençlerbirliği
Beşiktaş - Trabzonspor
MP Antalyaspor - K. Erciyesspor
Galatasaray - Gaziantepspor
Eskişehirspor - Bursaspor

2. HAFTA
Bursaspor - Galatasaray
Gençlerbirliği - Akhisar Belediyespor
Trabzonspor - Ç. Rizespor
Gaziantepspor - Medical Park Antalyaspor
Fenerbahçe - Eskişehirspor
Sivasspor - Torku Konyaspor
K. Erciyesspor - Beşiktaş
Kasımpaşa - Kayserispor
S.B Elazığspor - Karabükspor

3. HAFTA
Karabükspor - Gençlerbirlği
Eskişehirspor - Galatasaray
Kayserispor - S.B Elazığspor
M. P Antalyaspor - Bursaspor
Fenerbahçe - Sivasspor
Akhisar Belediyespor - Trabzonspor
Beşiktaş - Gaziantepspor
Torku Konyaspor - Kasımpaşa
Çaykur Rizespor - K. Erciyesspor

4. HAFTA
Bursaspor - Beşiktaş
Gençlerbirliği - Kayserispor
Galatasaray - M.P. Antalyaspor
Gaziantepspor - Ç. Rizespor
Trabzonspor - Karabükspor
K. Erciyesspor - Akhisar Belediyespor
Sivasspor - Eskişehirspor
Kasımpaşa - Fenerbahçe
S. B Elazığıspor - Torku Konyaspor

5. HAFTA
Eskişehirspor - M. P Antalyaspor
Karabükspor - K. Erciyespor
Sivasspor - Kasımpaşa
Akhisar Belediyespor - Gaziantepspor
Kayserispor - Trabzonspor
Fenerbahçe - S.B Elazığıspor
Beşiktaş - Galatasaray
Torku Konyaspor - Gençlerbirliği
Ç. Rizespor - Bursaspor

6.Hafta
Gençelrbirliği - Fenerbahçe
Bursaspor - Akhisar Belediyespor
Galatasaray - Ç. Rizespor
Trabzonspor - Torku Konyaspor
Gaziantepspor - Karabükspor
K. Erciyesspor - Kayserispor
M.P Antalyaspor- Beşiktaş
S.B Elazığspor - Sivasspor
Kasımpaşa - Eskişehirspor

7. HAFTA
Kasımpaşa - S.B Elazığspor
Karabükspor - Bursaspor
Eskişehirspor - Beşiktaş
Kayserispor - Gaziantepspor
Sivasspor - Gençlerbirliği
Akhisar Belediyespor - Galatasaray
Fenerbahçe - Trabzonspor
Torku Konyaspor - K. Erciyesspor
Ç. Rizespor - M.P Elazığspor

8. HAFTA
Bursaspor - Kayserispor
Galatasaray - Karabükspor
Gençlerbirliği - Kasımpaşa
Beşiktaş - Ç. Rizespor
Trabzonspor - Sivasspor
Gaziantepspor - Torku Konyaspor
M.P Antalyaspor - Akhisar Belediyespor
K. Erciyesspor - Fenerbahçe
S.B Elazığspor - Eskişehirspor

9. HAFTA
Karabükspor - M.P Antalyaspor
Eskişehirspor - Ç. Rizespor
S.B Elazığspor - Gençlerbirliği
Kasımpaşa - Trabzonspor
Kayresipor - Galatasaray
Sivasspor - K. Erciyesspor
Akhisar Belediyespor - Beşiktaş
Fenerbahçe - Gaziantepspor
Torku Konyaspor - Bursaspor

10. HAFTA
Bursaspor - Fenerbahçe
Gençlerbirliği - Eskişehirspor
Galatasaray - Torku Konyaspor
Trabzonspor - S.B Elazığspor
Gaziantepspor - Sivasspor
Beşiktaş - Karabükspor
M.P Antalyaspor - Kayserispor
K. Erciyesspor - Kasımpaşa
Ç. Rizespor - Akhisar Belediyespor

11. HAFTA
Kayserispor - Beşiktaş
Sivasspor - Bursaspor
Kasımpaşa - Gaziantepspor
S.B Elazığspor - K. Erciyesspor
Karabükspor - Ç. Rizespor
Eskişehirspor - Akhisar Belediyespor
Fenerbahçe - Galatasaray
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Torku Konyaspor - M.P Antalyaspor

12. HAFTA
Bursaspor - Kasımpaşa
Galatasaray - Sivasspor
Beşiktaş - Torku Konyaspor
Trabzonspor - Eskişehirspor
Gaziantepspor - S.B Elazığspor
Akhisar Belediyespor - Karabükspor
M.P Antalyaspor - Fenerbahçe
K. Erciyesspor - Gençlerbirliği
Ç. Rizespor - Kayserispor

13. HAFTA
Torku Konyaspor - Ç. Rizespor
Kasımpaşa - Galatasaray
Sivasspor - Antalyaspor
Kayserispor - Akhisar BLD.
Trabzonspor - K. Erciyesspor
Gençlerbirliği - Gaziantepspor
S.B Elazığspor - Bursasspor
Fenerbahçe - Beşiktaş
Eskişehirspor - Karabükspor

14. HAFTA
Karabükspor - Kayserispor
Akhisar BLD. - Torku Konyaspor
Gaziantepspor -Trabzonspor
Bursaspor - Gençlerbirliği
K. Erciyesspor - Eskişehirspor
Ç. Rizespor - Fenerbahçe
Beşiktaş - Sivasspor
Antalyaspor - Kasımpaşa
Galatasaray - Elazığspor

15. HAFTA
Torku Konyaspor - Karabükspor
Gençlerbirliği - Galatasaray
Sivasspor - Ç. Rizespor
Kayserispor - Eskişehirspor
Trabzonspor - Bursaspor
S. B Elazığspor - M.P Antalya
Kasımpaşa - Beşiktaş
Fenersbahçe - Akhisar Bld.
Gaziantepspor - K. Erciyesspor

16. HAFTA
Akhisar Bld. Sivasspor
M. Park Antalya - Gençlerbirliği
Eskişehirspor - Gaziantepspor
Bursaspor - K. Erciyesspor
Kayserispor - Torku Konyaspor
Karabükspor - Fenerbahçe
Ç. Reizespor - Kasımpaşa
Beşiktaş - S.B Elazığspor
Galatasaray - Trabzonspor

17. HAFTA
Torku Konyaspor - Eskişehirspor
S.B Elazığspor - Ç. Rizespor A.Ş
Fenerbahçe- Kayserispor
K. Erciyesspor - Galatasaray
Trabzonspor - M.Park Antalya
Gençelrbirliği - Beşiktaş
Kasımpaşa - Akhisar Belediyespor
Sivasspor - Karabükspor
Gaziantepspor - Bursaspor

23 Nisan İle İlgili Şiirler

23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ile ilgili birbirinden güzel 3 Kıtalık şiirler sizler için sayfamızda.Aradağınız şiirleri sayfamızda bulabilirsiniz.


Atamıza Koşalım

Ne mutlu ki bizlere,
Çocuk bayramı bizde.
Sevinelim coşalım,
Atamıza koşalım.

Çiçekler elimizde,
Sevgisi kalbimizde.
Sevinelim coşalım,
Atamıza koşalım.

23 nisan deyince,
Akla gelir O önce.
Sevinelim coşalım,
Atamıza koşalım.

23 Nisan

Biz dünyaya gelmeden
Her yeri düşman almış.
Atatürk düşmanları,
Yurdumuzdan çıkarmışlar.

23 Nisan günü
Meclis kuruldu diye,
Büyük bayram verilmiş
Çocuklara hediye.

Gülelim eğlenelim,
Kutlayalım bayramı
Verelim hep el ele
Yükseltelim vatanı

Melahat Uğurkan


Egemenlik Bayramı

Egemen bir milletin,
Coştuğu bir gündür bu!
Yurduma hürriyetin,
Koştuğu bir gündür bu.

Başımızda Atatürk,
Ülkümüz yüce Türklük,
Milletimin en büyük,
Sevdiği bir gündür bu.

23 Nisan'ı veren,
Bugünleri gösteren,
Büyük Atam diyor ki
Türk, çalış, övün, güven!

Ali Püsküllüoğlu

23 Nisan Bugün

Coşmalı sevinmeli
Hürriyettir temeli
Atatürk’ün eseri
23 Nisan bugün

Koşuyoruz ileri
Ellerimiz kenetli
Atatürk’ün eseri
23 Nisan bugün

Kardeşliği sevgiyi
Öğretir güzelliği
Atatürk’ün eseri
23 Nisan bugün

Birkan Soylu


23 Nisan

Şu yirmi üç Nisan’ı,
Ne kadar çok severim.
Neden diye sorsalar;
Kendi bayramım derim.

Hiçbir bayram veremez
Bana onun tadını,
Ata’m çocuk bayramı
Koymuş onun adını.

Yaşa 23 Nisan,
Sevinmeyen yok inan,
Saçtığın mutlulukla,
Neşe doluyor her yan.

Fahrünnisa Elmalı


23 Nisan Günü

Büyük Türk milletinin,
Coştuğu gündür bugün,
Her 23 Nisan’da yapılır,
Sanki vatanda bir düğün.

Büyük bir huzur kaplar,
Bütün yurdun üstünü,
Bayrak, flama, çiçekler,
Bugünün özel süsü.

Atamız armağan etmiş,
Bize bu mutlu günü,
Sevinelim coşalım,
Her 23 Nisan günü

Bizim Bayramımız

Bu gelen bizim bayram
Yükseldi bak ünümüz.
23 Nisan bizm
En şerefli günümüz!

Al bayrağı açalım,
Gel gidelim törene.
Bin teşekkür, bizlere
Bugünleri verene...

Bizim için harcanan
Boşa gitmez bu emek,
Çünkü her Türk çocuğu

23 Nisan demek...

İsmail Hakkı SUNAT


23 Nisan Günü

Bayram yapar çocuklar,
23 Nisan günü
Büyük bir sevinç kaplar,
Bütün yurdun üstünü

Bin dokuz yüz yirmide
Duyuldu halkın sesi
Açıldı bu tarihte
Büyük Millet Meclisi

Bugün edildi ilân
Yeni bir Türk devleti
Bundan, 23 Nisan
Sevindirir milleti

İ. Hakkı SUNAT

16 Temmuz 2013 Salı

Çiğdem Batur Resimleri

Çiğdem Batur Fotoğrafları, Çiğdem Batur Resimleri, Çiğdem Batur Foto Galeri, Ayşe Çiğdem Batur Fotoları


[gallery link="file" columns="2" ids="30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43"]

2013 Yılı Fitre ne kadar verilecek

diyanet
Fitre Ramazan ayına şahsın kendisi amaçlı ve bakmakla mükellef olduğu kişiler amaçlı temel ihtiyaçların haricinde yeteri kadar miktarda mala sahip olan vatandaşların ihtiyacı olan olan insanlara verdikleri bir sadakadır. Fitre ye millet aralarında fıtır sadakası da denilmektedir. Fitre her bir kişi başına verilmektedir.

Diyanet işleri başkanlığı 2013 yılı amaçlı fıtır miktarını bilgisini verdi . Diyanet işlerinden yapılmış olan açıklamaya göre 2013 fitre miktarı 9 TL 25 kuruş olarak açıklandı .


Din İşleri çok yüksek kurulu olarak ta bilinen diyanet işleri başkanlığı 2013 yılında ihtiyaç sahipleri amaçlı verilmesi gerekli olan fitre miktarını 9 TL 25 kuruş olarak bilgisini verdi .

2013-2014 Yılı YGS ve LYS Tüm Üniversitelerin Taban Puanları

Tercih işlemlerini yaparken öğrenciler gitmek istedikleri üniversitelerin başarı puanlarını ve YGS ,LYS puanlarını göz önünde bulunduracaklar.

En az sınav kadar önemli olan tercih işlemlerinin profesyonelce ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

LYS ve YGS Tüm Üniversitelerin Taban Puanları

2013 Yılı YGS ve LYS  Puan Tablosu:

Oryatlar Altay Türkleri Oryatlar Altay Türkleri hakkında

Moğolistan'ın kuzeyindeki batısında, Çin'de ve Rusya'da hayatını sürdüren Oryatların birden çok kolu vardır. Çin'de 115 bin Targut, 40 bin de Köknur Oryatları yaşar. Şamanist olan Oryatlar öbür Türk kardeşleriyle iç içe yaşarlar. Tuva olarak da bilinirler.
Oryatların popülasyon ve oturdukları yerlerle bir arada farklı boyları şunlardır: Dörvödler (Derbed) 70 bin nüfuslu Derbedler Uvs aymağında ve Uvs gölünün kenarında yaşarlar.
Targutlar Moğolistan'daki nüfusları 13 bin olan Targutlar Hovd aymağında yaşarlar. Hovd şehrinin güneyinde ve Bürenhayran şehrinin kuzeyinde ve güneyinde otururlar.


Sahcinler Targutların bir kolu olan Sahcinler, Hovd aymağının ortasında ve doğusunda yaşarlar. Nüfusları 30 bin civarındadır. Bayadlar (Bait) 47 bin nüfuslu Bayadlar Hovd aymağında, Har Us Ziya gölünün doğusunda yaşarlar.


Darhadlar 17 bin nüfuslu Darhadlar, Moğollaşmış Türklerdir.


Öld (Eleut) Hovd'un kuzeyinde yaşarlar. Çok öğütücü diş da Arhangay aymağında hayatını sürdüren Eleutların nüfusu 15 bindir. Mingatlar (Miyangatlar) 6 bin nüfuslu Mingatlar, Uvs oymağındaki Har Us Ziya gölünün kuzeyinde yaşarlar.


UYGURLAR Öbür Türk soylularıyla birlikte hayatını sürdüren Uygurlar, 17 binden fazla nüfusa sahiptir ve aralarında Solgun Uygurlar da vardır. Kadın Ölgiy ve Hovd aymaklarında yaşıyorlar.


ÖZBEKLER 20 bin nüfuslu özbekler, ülkenin kuzeyindeki batısında.


KIRGIZLAR Yerleri kusursuz bilinmeyen ve nüfusları da kusursuz tesbit edilemeyen Kırgızlar, Uranhay ve Oryatlarla bir arada yaşıyor. Popülasyon ve yerlerinin kusursuz tesbit edilemeyişinin sebebi Kazak,Kırgız, Uranhay ve Oryatların çabucak hemen benzer radikal gelmeleridir.
TATARLAR nüfusları 5 bin kadar ve dağınık yaşıyorlar .

Beşiktaş'ın 2013-2014 Sezonu Giyeceği Formalar

Beşiktaş Futbol Takımının 2013-2014 Sezonunda giyeceği formalar piyasaya çıktı. Siyah çubuklu forma yine herzamanki gibi taraftarların gözdesi oldu. Diğer formalar çok yakın bir zamanda piyasaya sürülecek. 2013-2014 sezonunda Beşiktaş'a başarılar dileriz.


[gallery columns="1" ids="18,19"]