19 Temmuz 2013 Cuma

Diş Çürümesi ve Nedenleri Hakkında Bilgiler

saglikli-dis

Diş sağlığına önem vermeyen bireylerin dişlerinde ilerleyen zamanlarda diş plağı oluşmaya başlar. Diş plağını özetlemek gerekirse; diş plağı, yenilen gıdalardan kalan atıkların, mukus salgısının ve yüzlerce bakterinin oluşmasıyla beraber ortaya çıkan bir çeşit kir birikintisidir.

Hijyeni tam olarak sağlanmayan ve şeker oranı yüksek olan besinler, ağızda aside dönüşür. Bu durum diş sağlığını büyük ölçüde etkiler. Diş etrafında biriken yiyecek kalıntıları çürük dişleri meydana getirir.

Dişlerinizi, ceviz ve fındık gibi sert cisimleri kırmak için kullanmayın. Bu durum dişlerde çatlakları ve çene kemiğinde zarar oluşturur. Sıcaklığı ve soğukluğu yüksek olan besinlerin tüketilmesi de diş çatlaklarının oluşumunu sağlar.

Çikolata, lokum, baklava ve reçel gibi şeker oranı yüksek gıdalar da dişlerde birikir ve çürüğü beraberinde oluşturur. Ağız içinin iyice yıkanması, bu durumu önleyen en iyi çözümlerden bir tanesidir. Dişte kalan besin artıklarını parçalayan bakteriler onlinesitem.com , bu artıkları asit haline getirir. Kola ve benzeri asitli meşrubatların içerisinde bulunan asitler, dişteki asitlere ulaşır ve asidin bulunduğu dişleri oyarak dişin içine hücum ederler. İlerleyen zamanlarda eğer dişe hala gerekli hijyen gösterilmezse, dişin çürüşümü hızlanır ve bu durum dişin kök bölgesine kadar devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder