20 Temmuz 2013 Cumartesi

Oruç Tutarken Dikkat Edilecek Bazı Noktalar

Ramazan ayı, mübarek ay olarak kabul edildiğinden dolayı oruç tutulur ve ibadet edilir. Bir yandan oruç tutarken, bir yandan da sağlığınıza dikkat etmeniz, sizin yararınıza olacaktır. Herşeyde olduğu gibi oruç tutarken de dikkat edilecek bir takım noktalar vardır.

Bunları sıralamak gerekirse;

- Sahurda veya İftarda birden bire kendinizi yemek yemeğe vermeyin. Yemekleri yavaş yavaş tüketin. Hızlı besin yemek, sağlık açısından tehlikeli bir durumdur.

- Oruç tutan birey, (eğer tansiyon veya kalp hastasıysa) iftarda veya sahurda kızartma, hamurlu ve bol tuzlu yiyeceklerden sağlık açısından uzak durmalıdır.

- Sahurlarda ve iftarlarda baharatlı ve kızartılmış yemeklerden (kalp veya tansiyon hastası olmasanız bile) kesinlikle uzak durmalısınız.

- Sahurlarda ve iftarlarda kola, fanta, gazoz veya soda gibi asitli içeceklerden olabildiğinizce uzak durun.

- Ramazan aylarında sahura kadar ayakta kalmayın. Akşam uyurken çalar saat v.s. kurarak sahurda kalkın. Böylelikle bir sonraki güne daha dinç girebilirsiniz. Sahura kalktıktan sonra besin onlinesitem.com ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Bu maddelere harfi harfine dikkat ediyorsanız, sağlıklı bir ramazan ayı sizleri bekliyor demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder