19 Temmuz 2013 Cuma

Kırışıklık Azaltan Yiyecekler ve Önlemler

Kanımızdaki şeker oranı arttıkça, yaşlanma da buna bağlı olarak artıyor. Beyaz un, şeker, patates gibi karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler yaşlanma hızını arttırıyor. Fakat özellikle A, C ve E vitaminleri ve folik asit içeren, yağ ve tuz bakımından dengeli bir beslenmenin yaşlanma hızını geriye aldığı bilinir.

Şeker ve şekere dönüşümü olan bazı yiyecekler cilt yaşlanmasına neden olan en büyük düşmanlar diye adlandırılır. Kanımızdaki şeker oranı arttıkça, yaşlanma hızımız da buna bağlı olarak artar. Yapılmış bazı araştırmalara göre, onlinesitem.com diyabet rahatsızlığı bulunan kişiler, kan şekeri normal düzeyde olan kişilere göre daha çabuk yaşlanmaktadırlar.

Peki cildimizi gençleştirecek ve yaşlanma hızını yavaşlatacak besinler nelerdir ?
■Yüksek kalitede protein barındıran tavuk, hindi ve balık.
■Özellikle doymuş yağlar tüketilmemeli, doymamış yağlar tüketilmelidir ( kanola, zeytinyağı, mısırözü, soya)
■Sofra şekeri, bal, pekmez, çikolata, mısır, makarna, pilav ve ekmek gibi besinlerden uzak durulmalı, bunlar yerine kan şekerimizi hızlı bir şekilde yükseltmeyen insülini daha az uyaran kompleks karbonhidratlar tüketilmelidir.
■Turuncu ve yeşil renkli sebzeler vücudumuzun A vitamini seviyesini arttırmaktadır, bu sayede cilt hücreleri güçlenir ve daha canlı ve parlak bir cilde kavuşuruz.
■Beyaz etli balık, somon, tavuk, hindi, ıspanak, kuşkonmaz, lahana, sarımsak, kabuklu deniz ürünleri, rezene, bütün baklagiller, esmer buğday, arpa, yumurta, zeytinyağı, az yağlı süt, fındık, ceviz, fıstık, kiraz, kavun, vişne, armut, şeftali, erik, greyfurt, avokado, portakal gibi besinler kırışıklıkların önüne geçen besinler olarak belirtilmektedir.
■Her gün 8-12 bardak su tüketilmelidir. Bu sayede besinleri hücrelere taşıma ve atıkların da hücrelerden dışarı taşıma sağlanır.
■Yer alması ve Soya fasulyesi cilde parlaklık verir ve cildin gerginliğini sağlar.
■Yeşil çal tüketimi serbest radikallere karşı hücre koruyucu maddeler içerir.Günde 7-8 saat arası uyumak, sigara ve alkolden uzak durmak yine cilt için yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder