18 Mart 2013 Pazartesi

Grip Hastalığı hakkında bilgiler

Viral bir hastalık çeşidi olan grip, insandan insana virüsler yoluyla bulaşabilen bir hastalıktır. Hastalık, hastalığı taşıyan bireyden, tokalaşma, yakın konuşmalar veya öpüşme gibi yollarla sağlam bireye geçiş yapabilir. Gripten korunmak için hijyene önem verilmelidir. Örneğin belirli aralıklarla el yıkama bu hastalığın bulaşmasını büyük ölçüde etkiler.

Grip olan bireyler, yatak istirahati yapmalıdırlar. Kalabalık ortamlarda hastalığın başka bireylere bulaşmasını sağlayabilirler. Bu yüzden geçici bir süre dinlenip hastalığı atlatmaları gerekir.

Hasta olmayan kişiler, kalabalık ortamlarda fazla bulunmamalıdırlar. Okula giden öğrenciler, kreşe giden küçük çocuklar ve bağışıklığı düşük olan tüm bireyler kalabalık ortamlardayken risk altındadırlar. İlk başta belirttiğimiz gibi sık sık elleri temiz ve düzenli bir şekilde yıkamak, insan sağlığına önemli ölçüde etki edecektir.

Grip, virüsler ile oluşan bir hastalıktır ve antibiyotikler, virüslere karşı hiç bir etki edemez. Grip hastalığının başlangıcında kesinlikle antibiyotiklere başvurulmamalıdır.

Grip hastalığının teshişi ardından tedaviye geçilmesi gerekir. Tedavi aşamasında uzun süre istirahat edilmelidir. Bunun haricinde su tüketimi, sıkça c vitamini tüketimi ve doktorlar tarafından tavsiye edilebilecek bir takım ilaçlar kullanılabilir. Grip tedavisinde en çok kullanılan ilaçların başında Tylol Hot geliyor. Bu ilaç gripten kısa sürede kurtulmanızı sağlıyor.

Mide Bulantısı

Fizkolojik bir olay olan mide bulantısı, çoğu kişinin sık sık yaşadığı bir bulantı çeşididir. Mide bulantısı, beraberinde kusmayı da getirir. Genellikle sonrasında kusma yaşanır ancak bazen mide bulantısı oluşur ve geçer. Mide bulantısı, midede bulunan kasların gerilmesi ve beraberinde midede bulunan herşeyin dışarı atılması olayıdır. Aynı zamanda kişiyi kusmaya zorlar. Daha önceden kusan bir insanda da mide bulantısı görülebilmektedir.

Kişinin midesinin bulanması ortalıkta herhangi bir hastalık olduğu göstermez. Çocuklarda menenjit, yüksek ateş ve baş ağrısı, mide bulantısını ve beraberinde kusmayı meydana getirir. Bazı durumlarda ishal gibi durumlar bile mide bulantısını tetikler. Mide bulantısının devamında kusma da görülüyorsa, bu durumu enfeksiyon hastalığı olarakta isimlendirebiliriz. Mide bulantısının oluşması için illa ki ortalıkta hastalık olması gerekmez. Günlük yaşantımızda araba gibi ulaşım araçlarında da mide bulantısı yaşanabilir. Mutsuzluk, stres gibi olaylar da mide bulantısı yaratabilir. İlaç kullanımında düzensizlik, ağrı kesici ilaçlar, şeker ilaçları gibi ilaç çeşitleri de midede bulantı oluşturur.

Mide bulantısının sıkça yaşandığı durumlarda, doktor ziyareti gereklidir.