21 Temmuz 2013 Pazar

Apartman Kuralları Nelerdir

Apartmanlarda uyulması gerekli olan yeterli verilmiş kararlar ve şartlar bulunmaktadır.Fakat mühim olan birşey bu kurallara kimlerin ne kadar uyup uymadığıdır.Apartman daireleirnde yaşıyan bizler amaçlı yaşam bazen çekilmez çözülme alabılıyor.

Apartmanda hayatını sürdüren bütün sakinler bütün komşular beraber yaşamanın ortak bir yaşam alanını kullanmanın kuralalrını bilmek durumundadır.

Rahatsızlık verebilecek gürültülere ne sebeple olmaktan kaçının. Özellikle de legal olarak korunan geceleyin saatleri 22.00 - 06.00) ve istirahat saatleri is günleri 06.00 - 07.00 ve 20.00 - 22.00 ve genel olarak Pazar günleri ve tatil günlerinde.Öglen istirahat vakti 13.00 - 15.00 saatleri arası olarak belirlenmistir.

2. Dairelerde musiki çalma süresi günde en çok bir saat olup 20.00 - 09.00 ve 13.00 - 15.00 aralarında yapılmamalıdır. Bu kuralların dikkate alınması ve gerektiginde komsulardan müsade istemenin icap ettigi bilinmelidir. Bateri elektronik gitar ve gayda vb. çok yüksek ünlü çalgılar evde çalınabilecek türde enstrümanlardan olmayıp diger apartman sakinlerinin haklarına riayet etmek yerine apartman apartmanlarında çalınmalarına müsade verilememektedir.

Ailenizle beraber apartmanı tesisi ve diger donatımları itinalı kullanarak bütün yasam alanımızın her sonsuz bakımlı görünmesine katkıda bulunmalısınız.

Apartman temizligi amaçlı apartman sahibi kocaman ihtimalle bir temizlik sirketi görevlendirmektedir. Temizlik üçüncü kisilere devredilmediyse ya da baska sekilde çözülmediyse sırayla apartman sakinleri aracılığıyla yapılmalıdır. Bina girisleri koridorlar bodrum ve donatımlar muntazam olarak temizlenmelidir.

Apartmanda Size ayrılan tavan aralıgı ya da bodrum çöplük olarak degil depo olarak kullanılmalı ve tekrardan muntazam olarak temizlenmeli ve havalandırılmalıdır. Bodrum bölgesinin nemli bir ortam oldugu ve yanlızca sınırlanmış süre yığılım tutmaya oranlı oldugu açıkça belirtilmistir.

Her türlü gübür kül çer çöp sise teneke kutu aş damı çöpü vs. yanlızca öngörülen gübür bidonlarına dökülmelidir abiye klozetine ya da gidere bosaltılması kesinlikle yasaktır. Aynısekilde yiyecek artıkları buna benzer maddeler. hayvan beslemek amaçlı camdan atılmaması gerekmektedir.

Özel çöpleri ( kocaman çöpler) kocaman gübür cem bugünü gelene kadar kilerinizde ya da bodrumunuzda stoklamanız gerekmektedir. Fakat yangına yollar açabilecek ya da kolay yancıesyaları depolamayın ve her an diger konularla iliskili olarak da büyük yangın önleme talimatlarınıdikkate alın.

Özellikle bisikletler bebek arabaları ya da oyuncaklar buna benzer kocaman nesnelerin bariyer teskil edebilecek sekilde bırakılmaması gerekmektedir. Bu buna benzer esyaları yürüyüs alanına binanın merdivenlerine koridora ya da kiler ile bodrum koridoruna bırakmayınız.

Lütfen yabancıların binanıza girmelerine bariyer olunuz. Kiler tavan aralıgı ve avlu kapıları her an kapalı tutulmalıdır. Ek Olarak merdiven dairesindeki kilerdeki ve tavan aralıgındaki pencereler geceleri karışık ve yagmurlu havalarda ve soguk mevsimlerde (donun hasara ne sebeple olmasını önlemek amaçlı ) kapalı tutulmalıdır.

Mevcut çamasır yıkama ve kurutma mekanları ya da diger ortak alanlar bütün kiracılar aracılığıyla ek olarak kullanılamamaktadır. Bunun amaçlı bir tasarruf düzenlemesine uyulmalıdır. Komsularınızın kullanımına ve kendisinin kullanımınıza devamlı olarak hazırlıklı olabilmeleri amaçlı bütün cihazları ve ekipmanları lütfen özenle kullanınız.

Genel düzenlemeler ve güvenlik düzenlemeleri baglamında asagıdaki hususlara
uyulmasızorunludur: Bütün resmi talimatlar (spesiyallikle de emniyet ve onlinesitem.com inzibat müdürlügü aracılığıyla belirlenenler) apartman düzenlemesinde yer almasa dahi sakinler aracılığıyla dikkate alınacaktır.

Daire sahibi konstrüktif degisiklik yapmacık isteginize açıktır fakat bu buna benzer degisiklikler daire sahibinin onayını gerektirmektedir. Daire sahibinden onay alındıgı durumlarda asagıdaki hususların dikkate alınması gerekir: Nakliye ve hizmetlerden dogan masrafları kirada oturan karsılayacaktır. Alınan onaydan hemen sonra yapılacak olan çalısmalar teknik kurallara oranlı olarak bir kompetan aracılığıyla yapılacaktır.

Bu apartman kuralları sizinle imzalanan kira sözlesmesinin bir parçasıdır.Bu kuralalra tabi olmak durumundasınız mutlaka uymayan kişileri apartman yönetiminin uyarmaıs gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder