1.ısı, sıcaklık, nem miktarı, ses, koku, Ph gibi...
2.int araştırdım bulamadım maalesef...
3.
4.aksonlardan dentritlere doğru olur.
5.beyinciğin gelişmesiyle başlar.beyincik denge ile görevlidir ve bebek ayakları üzerinde dengeyi sağladığında yürümeye başlar.
6.Herşeye bir tepki üretirdik ve sinir hücrelerimiz yıpranırdı
7.
8.ikisindede kemoreseptörler vardır alınan uyarı mukus içinde çüzünerek olduğu için
9.deri organımızda bulunur.acı ve ağrının hissedilmesini sağlar.
10. etkiler göze gelen ışınlar ilk önce burada kırıldığı için gürüntü net algılanmaz
11.etkiler kulak zarı sesin iletimine etkendir kulak zarı titreşerek sesi iletir.
12.
13.omurilik soğanı tarafından kontrol edilir.omurilik le beyin arasında köprüdür.bu yüzden hayat ağacıda denir yokluğu ölüme neden olur
14.adrenalin ve glukagon salgısı azlaır çünkü insilünün görevi kan şekerini düşürmektir diğerinin ise yükseltmek yüksek kan şekeriolduğuna göre adrenalin ve glukagon azalır.
15.
16.hem endokrin hemde ekzokrin bir bezdir.alfa taneciklerinden glukagan beta taneciklerinden insilün salgılanırç insilün kan şekerini normal düzeye indirmekle glukagon ise normal seviyeye yükseltmekle mükelleftir.
17.adrenalin ve kortizol hormonları faaliyete geçer.
18.yumurtalıktan salgılanan östrojen ve progesteron hormonları ile olur.
19.hipotalamus RF salgılar hipofiz uyarılır Fsh salgılar yumurtalığı uyarır yumurtalıkta östrojen salgılayarak hipofizi uyarır ve uyarıyı keser fsh salgılanmaz.
20.kanın Ph değeri 7.4 türç organizma bu değeri çok hassas şekilde korur eğer herhangi bir hastalık nedeniyle 0,5 lik bir değişme bile insanı etkiler ve ölür.
21.STH yani büyüme hormonunun az salgılanması ile olur.
22.Tiroid bezinin tiroksin hormonu ile alakalıdır.yeterli iyot olmadığı zaman tiroksin hormonu azalır veye durur ve hipofiz sürekli TSH hormonu salgılar ve guatr hastalığı oluşur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder