25 Eylül 2013 Çarşamba

11. sınıf biyoloji ders kitabı 27 28. sayfa cevapları

1-kütikula
2-stomaların üzerini ve hitatodlarından üzerini kapatır ve solunum yapılamaz ve bit ki ölür.
3-fotosentez yapmak için güneş ışığına ihtiyaç vardır.eğer geçirmeseydi bitki fotosentez yapamayıp ölürdü.
4-tüyler,emici tüyler,stoma,hidatod
5-anlayamadım soruyu yanlış cevap vermeyeyim
6-bilmiyorum ama muhtemelen yapraklar dökülmeye başliyorve kışa hazırlık gibi birşey galiba kitapta sayfa 9 da birşey yazmış istersen bak
7-yine sayfa 9 da yazıyor uzun biraz yazmadım
8-epitel dokuda kan damarı bulunmaz bağ dokudan difüzyonla beslenir
-bitkilerde epidermise benzer
-bazal l***** üstüne dizelenirler
-koruma emme salgılama ve duyu alma görevleri vardır
-hücreler birbirine yakındır
9-çok katlı örtü epitelidir. başka bulunduğu yerler ağız yutak gırtlak yemek borusu anüs sidik kesesinin iç yüzeyinde bulunur kübik yassı silindirik epitellerden oluşmuştur üst kattaki yassı epitelin stoplazmasının yok olmasıyla kerantinleşme olur saç tırnak boynuz bunlardan oluşmuştur ölüdür aynı zamanda deriye renk veren hücreler barındırır bu hücrelerin ürettiği melanin renk maddesidir alttan yukarıya doğru silindirik kübik ve yassı olarak sıralanabilir.
10-silli silindirik epiteldir soluk borumuzda bulunur vücudumuza nefes yoluyla giren zararlı mikroorganizmaları silleriyle tutup öksürüğümüzle dışarı atarız.eğer atmasaydık vücudumuzda zararlı madde birikimi olurdu.
11-iç salgı bezi salgıladığı hormanları kana veren bezlere denir.
-dış salgı bezileri ise ürettiği salgıları vücud dışına ya da bir kanal yoluyla vücut boşluğuna bırakan bezlerdir.
12-kulak kepçesinde bulunan elastik kıkırdakdir.disklerde bulunan ise hiyalin kıkırdaktır.
elastik kıkırdak yüzde 140 civarında esner ama hiyalin kıkırdak yüzde 5 civarında esner.eğer elastik kıkırdak disklerde bulunsaydı vücudumuz dik duramaz yamulurduk.
13-vatoz balığı köpek balığı mersin balığı
14-kıkırdakta kan damarı bulunmaz kemikte bulunur kemik kan üretir kıkırdak üretmez ikiside bağ dokunun elemanıdır oluşum sıraları bağ doku kıkırdak doku ve kemik dokudur ikiside iskeleti oluşturur.vücuda desteklik sağlar.kemik kalsiyum depolar (aklıma gelenler bunlar daha fazla da olabilir)
15-derinin altındave iç organların çevresinde bulunur ve organları ezilmekten korur ve sürtünmeyi azaltarak çalışmalarını kolaylaştırır.
16-alyuvarda antijen üretir akyuvar antikor üretir.alyuvar kırmızı akyuvar beyaz renktedir.alyuvar oksijen taşır bu yüzden çekirdekleri yoktur yükseklere çıkıldıkça artar akyuvarlar dolaşıma katıldıktan sonra bölünemezler. alyuvarda hemoglabin maddesi bulunur
alyuvar anne karnında iken karaciğer ve dalakta üretilir.ergin dönemde ise karaciğer ve dalakta parçalanır( bende bu kadar
17-vücudumuz ******lara karşı savaşamaz hale gelir ve ****** vücuda daha çabuk yayılır.
18-tahminimce çok sağlıklı olduğumuzu gösterir.
19-aktin ve miyozin proteinleridir.
20-vücudun hareket etmesi için enerjiye ihtiyaç vardır
21-kalp ve çizgilide enine bantlaşma vardır kalp ve düz kaslar tek çekirdeklidir istemsizdir otonom sinir sistemi ile çalışır çizgili kas istemli çalışır yorulur ama kalp kası yorulmaz.kalp ve düz kasta çekirdek ortadadır ama çizgilide kenarlarda bulunur düz kas mekik şeklindedir çizgili kaslar tek ve çift öekirdeklidir.
22-dentrit,miyelin kılıf,ranvier boğumu,schwan hücreleri akson nissl cisimciği sinaps vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder